hyvinvointi

hyvinvointi

tiistai 17. marraskuuta 2015

Viikko jäljellä haasteesta..

Löysin netistä mielenkiintoisen matskun venyttelystä. Kirjoittaja on venäläinen Tsatsouline Pavel, joka lähestyy venyttelyä mielenkiintoisista näkökulmista. Mm. spaagaatiin venyttämisestä hän on sitä mieltä, että mikään lihas ei varsinaisesti estä spaagaatiin venymistä vaan hermosto. Hermosto yrittää suojella ihmistä ääriasennoilta. Pavelin teorian mukaan ihmisen pitää asettua spagaatiasentoon, siihen pisteeseen mihin pääsee, ja opetella rentoutumaan siinä, ihmisestä riippuen muutamasta 10 sekunnista muutamaan minuuttiin. Kun rentoutuu, hermosto huomaa ettei ole mitään hätää ja antaa pikkuhiljaa periksi. Kuulostaa helpolta..nyt pitää siis vaan rentoutua ; )

Olen venytellyt eri tyyleillä; staattisia, passiivisia, dynaamisia, aktiivisia ja isometrisia. Staattinen venytys tarkoittaa sitä, että asettaudutaan venytysasentoon ja pysytyään siinä. Passiivinen venyttely eroaa staattisesta venyttelystä siten, että siinä jokin ulkopuolinen voima esim. lattia auttaa pysymään venytysasennossa. Dynaamisessä venyttelyssä käytetään hyödyksi vartalon tai raajan liike-energiaa. Kun raaja nostetaan ääriasentoon ja pidetään siinä ilman apuvälineitä noin 10 sekuntia puhutaan aktiivisesta venyttelystä. Isometrinen venyttely taasen tarkoittaa sitä, että lihasta pidetään venytysasennossa vuoroin jännitettynä vuoroin rentona. Tähtään siihen, että liikkuvuus olisi niin hyvä, että spagaatin tekeminen onnistuisi tulevaisuudessa myös ns. kylmiltään eikä vain mielettömän lämmittelyn ja venyttelyn jälkeen.

8 tunnin hierontatyöpäivän jälkeen lihakset oli sen verran lämpöiset, että vajaan 20 minuutin venyttelyllä päästiin tähän. Lonkkaa ja selkää pitää vielä saada suoremmaksi, mutta hyvältä vaikuttaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti