hyvinvointi

hyvinvointi

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Kehonhuoltamattomuus ja sen seuraukset. Älä tee näin!

Tällainen extemporekirjoitus itselle ajankohtaisesta aiheesta. Made with passion -challengen viimeisillä viikoilla treenimäärät on lisääntyneet kuuteen kertaan viikossa, mikä on aiheuttanut aavistuksen verran haasteita aikatauluihin työn ja perhe-elämän vaatiman ajan pysyessä vakiona. Näistä ja lukuisista muista (teko)syistä johtuen kehonhuoltoa on tullut laiminlyötyä rankalla kädellä ja seuraukset on nyt selkeästi havaittavissa!

Olen pitänyt itseäni melko tunnollisena kehonhuoltajana ja rutiinina on ollut vähintäänkin venytellä joka treenin jälkeen jossain vaiheessa päivää. Lisäksi viikkoihin on mahtunut putkirullailua, roikkumista ja joitakin liikkuvuusharjoitteita. Kroppa tuntui jo tottuneen niihin siinä määrin, että tunsin jo fyysisesti tarvetta näihin säännöllisin väliajoin.

Nyt kun edellisestä venyttelystä ja rullailusta ei ole edes muistikuvia, voin sanoa, että sen kyllä huomaa! Itse en oikein edes kunnolla tiedostanut asiaa, ennen kuin olin Sannan hierontapöydällä. Kireyksiä ja jumeja löytyi vähän sieltä täältä. Samoin epämääräisiä vaivoja, joille kyllä keksittiin syyt, kun alettiin pohtia. Jatkuvasti lisääntynyt treenimäärä olisi vaatinut vähintäänkin sitä määrää kehonhuoltoa, mitä aiemmin toteutin sen sijaan, että kehonhuolto väheni samassa suhteessa kuin treenit lisääntyi! Rintarangassakin on joku itsepäinen lukko...

Tästä viisastuneena (ja ehkä vähän Sannan komennuksesta..) yritän kaivaa edes pieniä hetkiä sieltä täältä roikkumiseen ja venyttelyyn. Lepoviikolle on jo varattu aikoja hierontapöydälle ;) Hieronta ei kuitenkaan ratkaise kaikkea, vaan on tärkeä ylläpitää liikkuvuutta myös hierontakertojen välissä. Hierontakin on huomattavasti vähemmän tuskallista, kun on yrittänyt jotain tehdä asioiden eteen itsekin! Note to myself (ja teille myös): Kun treenimäärät lisääntyy, on syytä lisätä myös lihashuoltoon käyttämääsi aikaa!

-Tessa-

2 kommenttia:

  1. Uhh itsekin kävin pitkästä aikaa hierojalla ja oli kyllä nautinto kaukana siitä rääkistä, mut, oma vika :D Ja mä pidän nykyisin huolta kehonhuollosta versus vaikka vuoden takaiseen!

    VastaaPoista
  2. Joo, ei oo aina mitään hemmotteluhoitoa ;) Ja faktahan on myös se, että kehonhuollon merkitys aukeaa usein vasta siinä vaiheessa, kun sitä on riittävän pitkään laiminlyönyt ja sen seurauksena tulee jotain vaivaa! -Tessa-

    VastaaPoista